Категории

Grееntest ECO 6 - нитратомер за плодове, зеленчуци, месо и риба и уред за измерване твърдостта на водата и нивото на фонова радиация

Grееntest ECO 6 - нитратомер за плодове, зеленчуци, месо и риба и уред за измерване твърдостта на водата и нивото на фонова радиация

Grееntest ECO 6 oпределя съдържанието на нитрати в пресните плодове, зеленчуци, месо и риба, както и твърдостта водата (TDS*) и нивото на фонова радиация. Новият Greentest Eco 6 е с капацитивен екран, нов дизайн и функции. Можете да свържете Greentest ECO 6 към вашия смартфон или компютър чрез специално разработено приложение, да актуализирате версията на софтуера, да изтеглите още езици на интерфейса или да добавите нови продукти за тестване. В устройството е използвана база данни на 64 от най-често срещаните плодове и зеленчуци. Устройството използва двойна сонда за по-прецизни резултати при установяване нивата на нитрати и твърдост на водата. Разработенo e по последните стандарти за измерване на нитрати, радиационен фон и твърдост на водата. Компактното и леко устройство е достатъчно малко, за да се побере в джоб или да се носи в чанта. Цветният дисплей с висока разделителна способност на Greentest ECO 6 осигурява лесен за използване интерфейс. Сензорен контрол, интуитивен интерфейс, модерен дизайн, малки размери и тегло, бърз и точен анализ, всичко това прави устройството приятно и удобно за ежедневна употреба.
Модел: Greentest ECO 6
Наличност: Да
328.80 лв
Поръчай

Обновления:

  • Нов минималистичен дизайн
  • Меню на български, английски, руски, украински, румънски, албански, китайски, японски, кхмерски
  • Капацитивен дисплей с подобрена чувствителност и увеличен живот на тъчпада
  • Повишена яркост на подсветката на дисплея
  • Нова функция за свързване на устройството към APP чрез Bluetooth
  • По-мощен микропроцесор ARM Cortex
  • Повишена скорост на обработката на данни
  • Подобрен алгоритъм за измерване на нитратите, който намалява неточността на резултата при тестване на продукта
  • Нов алгоритъм за изчисляване нивото на радиация

 

Характеристики:

-  Уникални двойни сонди за вземане на проби за нитрати, лесно се вкарват в плодове, зеленчуци, месо и риба, като същевременно причиняват най-малко щети на вашата храна. Ако задържите сондите в питейна вода, може бързо да установите нивото на твърдост на водата TDS*, за да определите качеството й и нейната безопасност.
-  Радиационен детектор: Greentest ECO 6 включва вътрешно разположена тръба Geiger-Müller, която позволява на устройството да измерва точно фоновата радиация в околната среда.
-  Дълъг живот на батерията: Акумулаторната батерия Li-ion 720mAh осигурява до 20 часа време за използване и може лесно да се зарежда отново с помощта на USB зарядното устройство влизащо в комплекта.

 

Техническа спецификация:


*  Минимално / максимално количество на измерената концентрация на нитрати: 0-9999 мг / кг
*  Измерване твърдостта на водата: 0-999 ppm
*  Измервано ниво на фоновата радиация: 0 - 9.99 mSv / h
*  Време за измерване: ~ 3 сек
*  Време за измерване на радиационната проба: ~ 10 сек
*  Допустима грешка: <10%
*  Източник на захранване: Li-Ion батерия
*  Капацитет на батерията: 720 mАh
*  Издръжливост на батерията 6 часа в режим на непрекъсната работа
*  Допълнителен източник на енергия: USB
*  USB заряд, ток: 310 mA
*  Напрежение: 5V
*  Анализ на повече от 60 различни видове пресни плодове и зеленчуци
*  Меню на български, английски, руски, украински, румънски, албански, китайски, японски, кхмерски
*  Размери: 122 х 52 х14 мм
*  Тегло: 90 грама
*  Цветен TFT екран с резолюция: 320 х 240
*  Работна температура: -20 - +50 ° С

 


Погрижете се за здравето на вашето семейство

Greentest ECO 6 измерва съдържанието на нитрати в пресни плодове, зеленчуци и месo, които не са били топлинно обработени или преминали през друга обработка - осоляване, мариноване, консервиране. При производството на земеделска продукция се използват минерални торове, които в последствие се натрупват в хранителните продукти под формата на нитрати. При тяхната консумация в организма настъпва химична реакция, при която нитратите се превръщат в нитрити - съединения вредни и опасни за здравето. С цел да предпазите себе си и вашето семейство от вредните вещества, съдържащи се в суровите плодове, зеленчуци и месо, ви предлагаме удобен и ефективен уред за определяне нивото на нитрати. С Greentest ECO 6 ще можете да се храните с екологично чисти и здравословни продукти.


Лесен за ползване

Тестерът е с интуитивни менюта, лесен за използване, както от възрастни, така и от деца. За измерване на съдържанието на нитрати е необходимо да изберете продукт от списъка с плодове и зеленчуци изброени в тестера, за да бъде анализиран в съответствие с установените норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в храните (Maximum Permissible Concentration (MPC) Norms for Nitrates):

 

Определяне на резултатите от измерването

Устройството определя количеството нитрати с помощта на 2 метални сонди, които проникват под кората на плодовете и зеленчуците. Детекторът с точност определя нивото на нитрати, показвайки определен цвят на екрана, съответстващ на степента на опасност.

 

*TDS (Total Dissolved Solids) или твърдост на водата - представлява сумарен количествен показател за разтворените вещества във водата. Най-често тези вещества са неорганични соли (бикарбонати, хлориди, сулфати на калция, магнезия, калия и натрия) и незначителни количества разтворени във водата органични вещества. Вода, съдържаща концентрация на TDS повече от 1000 mg / литър се смята, че не е подходяща за пиене и не се препоръчва за пряка консумация.

Loading...
Loading...
Loading...