Публикувал от 21.10.2020 .

 "Съединението прави силата. Когато обединим усилия, не само на национално, но и на международно ниво, можем да противодействаме по-ефективно на все по-агресивните кибератаки."

 

С тези думи, Красимир Симонски, зам.-председател на Държавна агенция "Електронно управление" откри международната конференция по киберсигурност InfoSec SEE 2020, която се проведе в хибриден формат - както онлайн, така и физически - на 8-ми и 9-ти октомври в Правец. Форумът се провежда за дванадесета поредна година и събира на едно място топ експерти от световни компании - производители на решения за киберсигурност, представители на държавни организации и бизнеса, мениджъри по информационна сигурност и управление на риска, ИТ компании. По думите на зам.-председателя на ДАЕУ нито едно правителство не може да се справи само и това е станало ясно, когато през 2017 г. избухна вирусната епидемия WannaCry, "която промени завинаги...

Публикувал от 21.09.2020 .
Топ експерти по киберсигурност идват у нас за InfoSec SEE 2020

 

 Конференцията InfoSec SEE се наложи като най-престижната за киберсигурност на Балканите. Топ експерти по киберсигурност идват у нас за InfoSec SEE 2020. Конференцията ще се проведе в два формата – дигитален и физически.

 

Иновативният форум организиран от КОМПЮТЪР 2000 България ще събере на 8 и 9 октомври в хотел Риу Правец Голф & Спа топ експерти от световни компании – производители на решения за киберсигурност, представители на бизнеса и на държавни организации, мениджъри  по информационна сигурност и  управление на риска, ИТ компании с фокус киберсигурност.

 

 

Световен гуру в областта на информационната сигурност, Майк Харт, ще е сред основните лектори.  Той ще открие панела с прогнозите на водещите световни компании, гости на форума, фокусирайки се върху рационалната страна на инвестициите в ИТ.

„Ефективността на вашата...

Представяме Ви интервю на "Technews.bg" - водеща онлайн медия за технологични новини,
с г-жа Анелия Костадинова, управител на КОМПЮТЪР 2000 България

 


Пандемията COVID 19 наложи две основни промени в организацията на бизнеса: отдалечената работа и използването на облачни среди. Но когато работим от разстояние, често се пропуска критична част от пластовата защита на киберсигурността, сподели в интервю Анелия Костадинова, управител на дистрибутора КОМПЮТЪР 2000 България. Подобно на Covid-19, и кибератаките са пандемия. Готови ли са организациите и доставчиците на ИТ сигурност да се справят с това предизвикателство?

 

Г-жо Костадинова, киберсигурността винаги е била гореща тема за ИТ индустрията и клиентите, които тя обслужва, но напоследък значимостта ѝ нарасна, най-вече заради пандемията COVID-19 и отдалечената работа. Кои, според вас, са най-актуалните заплахи за бизнеса и организациите от публичния...

Публикувал от 01.09.2020 .

 FireEye Email Security – пази бизнеса от имейл заплахите
Адаптивна, интелигентна, скалируема защита срещу заплахи от е-пощата

 

Над 90% от всички злонамерени атаки обикновено започват с един имейл, според данни на ФБР. Загубите за бизнеса от подобни атаки са колосални. Решението FireEye Email Security помага на организациите да намалят до минимум риска от скъпоструващи инциденти, причинени от атаки чрез е-пощата.

 

Коя е FireEye?

 

В последните години американската компания FireEye неизменно бива избирана за топ доставчик на решения за киберсигурност при връчване на наградите Cybersecurity Excellence Awards в Лондон. И тази година FireEye спечели най-високите отличия Gold във всичките 5 категории, в които бе номинирана: Best Cybersecurity Company, Best Cybersecurity Podcast for Verodin’s Cybersecurity Effectiveness Podcast, Best Email Security, Best Endpoint Security, Threat Intelligence Operations.

 

FireEye е известна със своята уникална sandbox технология, която захранва повечето ѝ решения, както и с...

Публикувал от 21.08.2020 .

 FireEye Network Security – ефективната киберзащита
Намалява до минимум риска от пробиви в сигурността

 

В последните години компанията FireEye неизменно е избирана за Топ доставчик на решения за киберсигурност при връчване на наградите „Cybersecurity Excellence Awards” в Лондон. И тази година FireEye спечели най-високите отличия „Gold” във всичките 5 категории, в които бе номинирана: „Best Cybersecurity Company”, „Best Cybersecurity Podcast for Verodin’s Cybersecurity Effectiveness Podcast”, „Best Email Security”, „Best Endpoint Security” и „Best Threat Intelligence Operations”.

 

FireEye е известна със своята уникална „sandbox” технология, която захранва повечето решения на компанията, както и с фокуса си в справянето с най-напредналите, непознати до този момент заплахи. Това е доставчикът с най-голяма успеваемост в откриването и спирането на т.нар. „Zero-day” атаки (които използват уязвимост „от нулев ден”).

 

Но FireEye е не просто доставчик на високотехнологични решения за...

Представяме Ви едно интервю на "Мнемоника", един от най-добрите бизнес партньори на "КОМПЮТЪР 2000 България", с г-жа Анелия Костадинова, управител на IT компанията, предлагаща решения за сигурност и управление на информацията - за проблемите и предизвикателствата, които стоят пред бизнеса и информационната сигурност в условията на пандемия, както и за InfoSec SEE - най-голямата конференция за киберсигурност на Балканите, която регулярно се организира от "КОМПЮТЪР 2000 България".

 

 

Г-жо Костадинова, вече 20 години развивате "КОМПЮТЪР 2000 България" като един от водещите дистрибутори на решения за киберсигурност у нас и в региона. Какви са Вашите наблюдения за еволюцията на тази индустрия и какви са посоките, към които очаквате да поеме?

 

-  През последните години организациите се сблъскват с непрекъснато нарастващ проблем: независимо че влагат все повече финанси и ресурси в областта на...


BITDEFENDER предлага висококачествена безплатна корпоративна защита на здравните организации за 6+6 месеца

 

Поради четворното увеличаване на кибератаките по време на върлуващата COVID-19 пандемия
глобалният лидер за решения за киберсигурност BITDEFENDER се обявява
в помощ на всички здравни организации по цял свят!

 

BITDEFENDER е производител на Anti-Virus Software, Internet Security, Endpoint Security и Email Security решения за киберсигурност, абсолютен лидер през последните 15 години, неизменно №1 във всички  независими AV тестове. Днес компанията обяви, че предлага ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА БЕЗПЛАТНА КОРПОРАТИВНА ЗАЩИТА НА ВСИЧКИ ЗДРАВНИ ОРГАНИЗАЦИИ по целия свят. По този начин BITDEFENDER се включва в глобалните усилия, полагани в борбата с бушуващата COVID-19 пандемия.


Всички здравни организации, които предлагат медицински услуги: малки клиники, индивидуални кабинети, дентални клиники, медицински центрове, големи болници имат...


Повече от 20 години КОМПЮТЪР 2000 България доставя на българския и на регионалния пазар в Югоизточна Европа решения за киберсигурност на водещи световни производители. Kомпанията предоставя допълнително на своите партньори и техните клиенти професионални технически услуги.

"Нашата основна цел е да доставяме цялостни завършени решения и услуги за информационна сигурност от най-висок световен клас. Гордеем се с възможността да предлагаме решения - пряк отговор на потребностите на организациите; адаптиращи се към ИТ средата на клиента за безопасна и безпроблемна работа без прекъсвания" - казва Анелия Костадинова, управител на КОМПЮТЪР 2000.

До края на годината КОМПЮТЪР 2000 ще започне да дистрибутира на българския пазар услугата "бизнес хостинг платформа". В платформата клиентите ще могат да ползват допълнителни услуги в областта на информационната сигурност и персонална помощ в...

Loading...
Loading...
Loading...