Предизвикателствата пред киберсигурността в глобален план не са се променили съществено през последната година, въпреки безпощадното влияние на пандемията. Ключов проблем за мениджърите по информационната сигурност остава образоването на хората – не само на служителите, но и на всички в обществото като цяло. Това е равносметката от отворената дискусия от конференцията InfoSec SEE 2021, организирана от КОМПЮТЪР 2000 България и ДАЕУ в Правец.

 

Специалистите, събрали се на форума, нямаха особени разногласия по въпроса за нуждата от повсеместна ИТ просвета. Сега обаче те са на мнение, че не само работещите пред компютър в различни организации трябва да бъдат обучавани, макар все още най-слабото звено в организацията да остава отделният служител: образованието в сферата на виртуалната безопасност трябва да обхване всички, още от децата в първи клас. Познанията и информираността са важни, за...

Представяме Ви интервю на "Economic.bg" - една от водещите специализирани икономически медии в България,
с г-жа Анелия Костадинова, управител на КОМПЮТЪР 2000 България

 

Aнeлия Kocтaдинoвa e yпpaвитeл нa ĸoмпaниятa KOMΠЮTЪP 2000 Бългapия, ĸoятo пpeдлaгa peшeния зa cигypнocт и yпpaвлeниe нa инфopмaциятa. C нeя paзгoвapямe зa eвoлюциятa нa ĸибepaтaĸитe нa фoнa нa пaндeмиятa oт СОVІD-19, ĸaĸтo и зa пpeдcтoящoтo 13-o издaниe нa ĸoнфepeнциятa ІnfоЅес, ĸoятo тя opгaнизиpa.

 

Г-жo Kocтaдинoвa, знaчeниeтo нa ĸибepcигypнocттa изпъĸнa oщe пoвeчe пoĸpaй пaндeмиятa oт СОVІD-19. Kaтo чoвeĸ, ĸoйтo oт гoдини нaблюдaвa ceĸтopa, ĸaĸ cпopeд Bac eвoлюиpaxa aтaĸитe пpeз пocлeднaтa гoдинa и пoлoвинa, ĸaĸви ca нoвитe тeндeнции oтнocнo тapгeтиpaнитe бизнecи?

– 2020 бeшe гoдинaтa нa гoлeмитe пpoмeни! Bcичĸи ĸoмпaнии бяxa пpинyдeни дa пpoмeнят cвoя тpaдициoнeн нaчин нa paбoтa, ĸaтo пpeминaвaxa вce пoвeчe ĸъм oблaĸa и зacилeнoтo изпoлзвaнe нa виpтyaлнa paбoтнa cpeдa. Taзи тeндeнция „paбoтa oт вcяĸa тoчĸa“ имaшe cвoятa цeнa - дoпълнитeлeн pиcĸ зa ĸибepcигypнocттa нa opгaнизaциитe. Πpeз...

Публикувал от 21.10.2020 .

 "Съединението прави силата. Когато обединим усилия, не само на национално, но и на международно ниво, можем да противодействаме по-ефективно на все по-агресивните кибератаки."

 

С тези думи, Красимир Симонски, зам.-председател на Държавна агенция "Електронно управление" откри международната конференция по киберсигурност InfoSec SEE 2020, която се проведе в хибриден формат - както онлайн, така и физически - на 8-ми и 9-ти октомври в Правец. Форумът се провежда за дванадесета поредна година и събира на едно място топ експерти от световни компании - производители на решения за киберсигурност, представители на държавни организации и бизнеса, мениджъри по информационна сигурност и управление на риска, ИТ компании. По думите на зам.-председателя на ДАЕУ нито едно правителство не може да се справи само и това е станало ясно, когато през 2017 г. избухна вирусната епидемия WannaCry, "която промени завинаги...

Публикувал от 21.09.2020 .
Топ експерти по киберсигурност идват у нас за InfoSec SEE 2020

 

 Конференцията InfoSec SEE се наложи като най-престижната за киберсигурност на Балканите. Топ експерти по киберсигурност идват у нас за InfoSec SEE 2020. Конференцията ще се проведе в два формата – дигитален и физически.

 

Иновативният форум организиран от КОМПЮТЪР 2000 България ще събере на 8 и 9 октомври в хотел Риу Правец Голф & Спа топ експерти от световни компании – производители на решения за киберсигурност, представители на бизнеса и на държавни организации, мениджъри  по информационна сигурност и  управление на риска, ИТ компании с фокус киберсигурност.

 

 

Световен гуру в областта на информационната сигурност, Майк Харт, ще е сред основните лектори.  Той ще открие панела с прогнозите на водещите световни компании, гости на форума, фокусирайки се върху рационалната страна на инвестициите в ИТ.

„Ефективността на вашата...

Представяме Ви интервю на "Technews.bg" - водеща онлайн медия за технологични новини,
с г-жа Анелия Костадинова, управител на КОМПЮТЪР 2000 България

 


Пандемията COVID 19 наложи две основни промени в организацията на бизнеса: отдалечената работа и използването на облачни среди. Но когато работим от разстояние, често се пропуска критична част от пластовата защита на киберсигурността, сподели в интервю Анелия Костадинова, управител на дистрибутора КОМПЮТЪР 2000 България. Подобно на Covid-19, и кибератаките са пандемия. Готови ли са организациите и доставчиците на ИТ сигурност да се справят с това предизвикателство?

 

Г-жо Костадинова, киберсигурността винаги е била гореща тема за ИТ индустрията и клиентите, които тя обслужва, но напоследък значимостта ѝ нарасна, най-вече заради пандемията COVID-19 и отдалечената работа. Кои, според вас, са най-актуалните заплахи за бизнеса и организациите от публичния...

Публикувал от 01.09.2020 .

 FireEye Email Security – пази бизнеса от имейл заплахите
Адаптивна, интелигентна, скалируема защита срещу заплахи от е-пощата

 

Над 90% от всички злонамерени атаки обикновено започват с един имейл, според данни на ФБР. Загубите за бизнеса от подобни атаки са колосални. Решението FireEye Email Security помага на организациите да намалят до минимум риска от скъпоструващи инциденти, причинени от атаки чрез е-пощата.

 

Коя е FireEye?

 

В последните години американската компания FireEye неизменно бива избирана за топ доставчик на решения за киберсигурност при връчване на наградите Cybersecurity Excellence Awards в Лондон. И тази година FireEye спечели най-високите отличия Gold във всичките 5 категории, в които бе номинирана: Best Cybersecurity Company, Best Cybersecurity Podcast for Verodin’s Cybersecurity Effectiveness Podcast, Best Email Security, Best Endpoint Security, Threat Intelligence Operations.

 

FireEye е известна със своята уникална sandbox технология, която захранва повечето ѝ решения, както и с...

Публикувал от 21.08.2020 .

 FireEye Network Security – ефективната киберзащита
Намалява до минимум риска от пробиви в сигурността

 

В последните години компанията FireEye неизменно е избирана за Топ доставчик на решения за киберсигурност при връчване на наградите „Cybersecurity Excellence Awards” в Лондон. И тази година FireEye спечели най-високите отличия „Gold” във всичките 5 категории, в които бе номинирана: „Best Cybersecurity Company”, „Best Cybersecurity Podcast for Verodin’s Cybersecurity Effectiveness Podcast”, „Best Email Security”, „Best Endpoint Security” и „Best Threat Intelligence Operations”.

 

FireEye е известна със своята уникална „sandbox” технология, която захранва повечето решения на компанията, както и с фокуса си в справянето с най-напредналите, непознати до този момент заплахи. Това е доставчикът с най-голяма успеваемост в откриването и спирането на т.нар. „Zero-day” атаки (които използват уязвимост „от нулев ден”).

 

Но FireEye е не просто доставчик на високотехнологични решения за...

Представяме Ви едно интервю на "Мнемоника", един от най-добрите бизнес партньори на "КОМПЮТЪР 2000 България", с г-жа Анелия Костадинова, управител на IT компанията, предлагаща решения за сигурност и управление на информацията - за проблемите и предизвикателствата, които стоят пред бизнеса и информационната сигурност в условията на пандемия, както и за InfoSec SEE - най-голямата конференция за киберсигурност на Балканите, която регулярно се организира от "КОМПЮТЪР 2000 България".

 

 

Г-жо Костадинова, вече 20 години развивате "КОМПЮТЪР 2000 България" като един от водещите дистрибутори на решения за киберсигурност у нас и в региона. Какви са Вашите наблюдения за еволюцията на тази индустрия и какви са посоките, към които очаквате да поеме?

 

-  През последните години организациите се сблъскват с непрекъснато нарастващ проблем: независимо че влагат все повече финанси и ресурси в областта на...

Loading...
Loading...
Loading...